Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Novi ruski helikopter noćna mora za tenkove (VIDEO)

Modernizovani ruski helikopter Mi-28NM „Najt hanter“ će uskoro biti naoružan i novim protivtenkovskim raketama dugog dometa.

„Modernizovali smo rakete “Ataka” i “Hrizantema” tako što smo im povećali domet i razornu moć i poboljšali detekciju ciljeva. Postojeći sistem kontrole vatre će takođe biti prilagođen korišćenju ovih raketa“, rekao je glavni konstruktor Valerij Kašin.

„Najt hanter“ će moći da koristi svoje novo oružje i danju i noću i u svim vremenskim uslovima. Na primer, modernizovanoj navođenoj protivtenkovskoj raketi „Ataka“ domet je sada povećan sa 6 na 8 kilometara.

Početkom ovog meseca Rusija je testirala i modernizovanu verziju helikoptera Mi-28.
Helikopter Mi-28NM (u NATO klasifikaciji „Havok“) poseduje radar sa opsegom od 360 stepeni i unapređeno naoružanje koje omogućava brže detektovanje cilja i njegovo preuzimanje od strane sistema za upravljanje vatrom.

Za razliku od svog prethodnika, Mi-28NM pilotu olakšava upravljanje i bolje je prilagođen za korišćenje ubojitih sredstava visoke preciznosti. Mi-28NM je modernizovana verzija letelice Mi-28N „Najt hanter“ i predstavlja novu verziju helikoptera pete generacije čiji je razvoj započeo tokom 2008. godine.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više