Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Povratak u budućnost: Nike predstavlja svoje samovezujuće patike (VIDEO)

Vežite pojas polijećemo nazad u budučnost. Prva generacija samovezujućih patika HyperAdapt 1.0 će biti dostupne u novembru 2016. godine !

Američka kompanija Nike lansira svoje nove inovativne patike, HyperAdapt 1.0 u Novembru 2016. godine. One nisu samo super, one su također inovacija u nauci kao rezultat istraživanja električnog, digitalnog i mašinskog inžinjeringa.

Ove patike će biti otmjene, agresivne, jednom riječju za sve, a pogotovo za one  koji žele da budu u trendu.

Kada stanete na petu, aktivira se senzor koji šalje signal sistemu zaduženom za automatsko vezanje pertli. Postoje još dva dugmeta sa strane pomoću kojih možete dodatno stegnuti ili otpustiti vezice.

HyperAdapt 1.0 je prva verzija naučno inovativne serije proizvoda. Tako reći, one su noseće futurističke naprave, koje razumiju i osjećaju vaše tijelo, poznavajući p
pravilno vezivanje i njenu jačinu.

Kako kaže Tinker Hatfield, ova inovacija riješava važan problem, kao što je  klizanje i usko vezivanje. To je važno iz razloga zato što stopala prolaze kroz nevjerovatnu količinu stresa tokom intezivnog takmičenja ili treniranja.

Naravno dizajn je rezultat mukotrpnog rada tima za idejna riješenja. Tim je prvo dizajnirao čizme za bordanje sa vanjskim generatorom kao nešto novo. Onda su ubacili tehničke komponente u tako mali prostor tako da dizajn omogućava pokrete u skladu sa tijelom i upija kinetičku energiju i ublažava pritisak.

nike-hyperadapt-1-0-4

Nevjerovatna je ideja o patikama koje osjećaju šta je potrebno tijelu u realnom vremenu.
HyperAdapt 1.0 je trenutno ručni i lično kontrolisani proizvod, ali tim radi na inovativnom
projektu koji će omogućiti potpunu mehaničku simbiozu između čovjeka i patike.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više