Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Samsung predstavio novu liniju mobitela – A52 i A72

Stiglo je vrijeme za najnoviju Samsungovu video prezentaciju nadolazećih mobilnih uređaja. Ovog su puta u fokusu ‘srednjaši’ koji, izgleda, nastavljaju preuzimaju sve veći broj karakteristika modela više klase.

Samsung je predstavio najnovije smartfone srednje klase u sklopu virtualnog događaja Samsung Galaxy Awesome Unpacked. Zvijezde najnovijeg promotivnog videa su uređaji iz A serije – konkretno, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A52 5G i Samsung Galaxy A72.

Samsung Galaxy A52 dolazi s ekranom dijagonale 6.5 inča, težak je 189 grama i opremljen je baterijom koja bi trebala izdržati dva dana između punjenja. Prikaz mu je Super AMOLED rezolucije 1080p+ brzine osvježenja od 90 Hz u modelu sa 4G ili 120 Hz kod 5G modela. Maksimalna svjetlina mu je 800 nita.

 

Srce uređaja je kamera. Glavni model koristi senzor od 64 MP aperture f/1.8. Objektiv ima optičku stabilizaciju (OIS) koja, pojednostavljeno, spaja četiri piksela od 0.8 µm u jedan. Kamera u osnovnom načinu rada snima fotografije od 16 MP, no ako želite – možete ih natjerati do 64 MP. Tu je i noćni način rada koji snima 12 sličica i kombinira ih u jednu, a u poslu mu pomaže gore navedeni OIS. Glavna kamera može snimati 4k u 60 FPS.

A72 dolazi sa malo većim ekranom od A52 (6.7 inča) i jačom baterijom (5000 mAh), a težak je svega 203 grama. Uređaj nije dobio 5G verziju, što znači da u paketu dolazi sličan hardver kao kod A52 (uključujući Snapdragon 720G).

Super AMOLED prikaz ima 1080p+ rezoluciju i brzinu osvježenja ekrana 90 Hz uz svjetlinu do 800 nita. Uređaj ima senzor za otisak prsta ispod ekrana, kao i frontalnu kameru od 2 MP.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više