Fresh Press portal
Tehnologija

Šta uraditi na telefonu ako želite bolju Wi-Fi konekciju

Mnogi vlasnici starijih iPhone modela primijetili su da im WiFi konekcija radi mnogo sporije nego što bi trebalo.

Uprkos djelotvornim rješenjima u ovakvim situacijama, kao što je restartovanje telefona ili Wi-Fi-ja, ovaj problem i dalje opstaje.

A kako smo ovo osjetili i na svojoj koži, riješili smo da pronađemo rješenje.

Testiranjem brzine mobilnog interneta i dostupne WiFi veze, bilo je jasno da nešto nije u redu jer je WiFi signal bio nekoliko puta lošiji, iako je telefon testrian nedaleko od rutera, piše “Telegraf“.

Čini se da za ovaj problem ne postoji zvanično rješenje iz Applea, ali nakon nekoliko sati surfivanja po internetu i isprobavanja raznih prostih i komplikovanih rješenja, ispostavilo se da je najbolje i najprostije.

Sve što je potrebno da uradite jeste da isključite Bluetooth na telefonu kada koristite WiFi.

Iako nismo uspjeli da otkrijemo kako dolazi do ovog problema, ako se i vi susrećete sa njim, sada imate rješenje.

Generalno, Bluetooth može da vam bude sve vrijeme isključen, osim ukoliko ne koristite neki dodatni gedžet koji se na taj način povezuje sa telefonom.

Povezani članci

Besplatan WI-Fi širom Evrope: Otvoren poziv za prijave opština

E.H

Kako vaš telefon bira koju WiFi mrežu da koristi?

E.H

Ovi uređaji možda vam guše Wi-Fi mrežu

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više