Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Lavrov odlikovan istim ordenom kao zločinci Karadžić i Mladić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je danas u Banjaluci ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Ordenom Republike Srpske na ogrlici.

Pitanje je da li ruski ministar Lavrov zna da su dobitnici ovog ordena također i ratni zločinci poput Radovana Karadžića, Ratka Mladića, Momčila Krajišnika, Biljane Plavšić … Ukoliko je ipak bio svjestan ove činjenice, pitanje je zašto je Lavrov sebi dozvolio da bude povezan sa ratnim zločincima osuđenim za najteža djela od zločina protiv čovječnosti do genocida.

Ovu informaciju, dakako, morao je znati ruski ambasador u BIH.

Dodik je, kako je navedeno, odlikovao Lavrova za rad i izvanredne zasluge na razvijanju i jačanju svijesti srpskog naroda u borbi za slobodu i nezavisnost, kao i za izuzetno značajan doprinos učvršćivanju političkih i prijateljskih odnosa Republike Srpske i Rusije.

Svečanom uručenju odlikovanja u Administrativnom centru prisustvovali su predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijerka Željka Cvijanović i ministri u Vladi, ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov i članovi delegacije Ruske Federacije, ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić, konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić i režiser Emir Kusturica.

 

(Vijesti.ba)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više