Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Sarajevo Taxi uvodi dvije novine: Više ne morate imati novac uz sebe – ovu uslugu ne nudi niko u regionu

Sarajevo Taxi je i ove godine učesnik i sponzor festivala umjetnosti i kulture Sarajevska zima.

Povodom otvaranja ovogodišnje manifestacije Sarajevska zima, u prostorijama novog dispečer centra Sarajevo Taxi, održana je pres-konferencija na kojoj su bili prisutni umjetnici i organizatori ovogodišnjeg festivala.

Sarajevo Taxi je najavio performans sa 830 vozila Sarajevo Taxi koji će se desiti u toku festivala i najavio svoja nova dva velika projekta: kartično i bezgotovinsko plaćanje u vozilima, te novu aplikaciju za hotele i turiste.

 

enver-suljagic-ibrahim-spahic

 

– Sarajevo Taxi je jedan od organizatora i dugogodišnji sponzor Sarajevske zime, i mi uvijek podržavamo ovakve projekte u Sarajevu. Na prijedlog Sarajevo Taxija se došlo i do ideje da se građanima tokom Sarajevske zime čestita godišnjica potpisivanja povelje Kulina bana, koje je prije 830 godina omogućila dubrovčanima slobodno kretanje i uredila odnose između dvije države. Učinilo nam se prikladnim i simboličnim da mi sa 830 naših vozila u jednom perfomansu tokom Sarajevske zime čestitamo građanima Bosne i Hercegovine ovaj važan jubilej jednom vožnjom kroz grad u suradnji sa našim partnerom BH Telecomom – rekao je predsjednik Sarajevo Taxija Enver Suljagić, pa nastavio:
– Kako je tada Kulin ban svojom poveljom garantovao sigurnost i kretanje svih stanovnika i posjetilaca tadašnje Bosne, tako i danas, Sarajevo Taxi sa svojim IT rješenjima garantuje sigurnost i mobilnost u Bosni: putem naše aplikacije garantujemo siguran i legalan prevoz sada ne samo u Sarajevu, nego smo aplikaciju učinili dostupnom i u Visokom, starom bosanskom kraljevskom gradu, Travniku, našem vezirskom gradu, Mostaru, Kaknju, Kiseljaku, a uskoro ćemo omogućiti uslugu i u drugim gradovima.
Suljagić je najavio da ove godine ide i korak dalje, pa je najavio dva nova projekta:
– Predstavićemo našu aplikaciju namijenjenu ugostiteljskim objektima i hotelima, koja će omogućiti besplatno i praktično pozivanje taxija za goste i turiste, te ono što će zasigurno privući puno pažnje svih jeste kartično beskontaktno plaćanje, jedinstveno u regionu, a koje smo razvili sa domaćim stručnjacima i kompanijama.
Novi vid plaćanja u taxi vozilima u mojTaxi sistemu su pripremali već godinu dana, i ubrzo će ga predstaviti.
– To je jedinstven i najmoderniji vid plaćanja koji trenutno ne postoji niti u jednoj taxi službi u okruženju a specifičan je zbog načina i tehnologija koje se koriste. Pošto ovakav proces plaćanja nije postojao, niti sada postoji ni kod nas ni u regionu, morali smo sve napraviti od nule u proteklih godinu dana – kaže Suljagić.
Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više