Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Katica: “Spomen-obilježjem želimo Adisa i Davora sačuvati od zaborava”

Spomen-obilježje koje će biti otkriveno sutra, na prvu godišnjicu smrti policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, već je postavljeno u ulici Geteova do broja 1.

Izgradnju spomen-obilježja inicirao je Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, po čijem nalogu je i finansiran taj projekat iz budžeta MUP-a KS.

Naše ubijene policajce Adisa i Davora ne smijemo nikad zaboraviti i ovo je jedan od načina da ih zauvijek sačuvamo od zaborava i odamo im počast za njihovu hrabrost – kazao je Katica, citirajući riječi ispisane na spomen obilježju:“Zato svi koji prođete ovim putem…. Zaustavite ovdje svoj korak… Izmolite molitvu, proučite Fatihu. Oni su pali u miru braneći ono što su svojim životima naši najbolji odbranili u ratu”.

Katica je podsjetio da će MUP KS i Uprava policije u saradnji sa Sindikatom policije KS sutra obilježiti prvu godišnjicu ubistva policijskih službenika Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Programom je predviđeno održavanje Prvog memorijalnog turnira u malom nogometu „Adis & Davor“ na kojem će učestvovati 26 ekipa iz policijskih agencija u BiH, a koji počinje u 08.00 sati u sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu. Tom prilikom Katica će članovima porodica Vujinović i Šehović uručiti „Zlatne policijske značke“ koje se posthumno dodjeljuju poginulim policijskim službenicima. Zatim će, kako je predviđeno protokolom obilježavanja godišnjice, u 10.00 sati biti otkrivena spomen-ploča u ulici Geteova, nakon čega će delegacije MUP-a KS, Uprave policije i Sindikata policije KS položiti cvijeće na Šehidskom mezarju Buća potok i groblju „Sveti Josip“ na Ciglanama, a gdje su ukopani nastradali policajci, saopćeno je iz MUP-a KS

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više