Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Žestok okršaj Vukanovića i Kovačevića u studiju, pogledajte kako se Dodikov glasnogovornik potpuno pogubio

Emisiju su obilježili svađa, galama i međusobno vrijeđanje.

Vukanović je nekoliko puta tokom emisije ponovio “Srbende, otcijepite se”, da je Milorad Dodik igrač međunarodne zajednice, a SNSD zločinačka organizacija te da ih je on “sve postrojio u mišiju rupu”.

S druge strane, Kovačević kaže kako je “išao da kupi bonton Vukanoviću, ali ga nije našao, jer to ljudi, za razliku od Vukanovića, čitaju”, te da je on povlaštena osoba u Sarajevu, jer je “sredstvo”.

Između ostalog, govorili su i o tome da li je revolucionarizam jedini način da se opozicija suprotstavi vladajućim strukturama koje u svojim raljama drže sve važne institucije, kako i zašto policija u RS-u hapsi narodne zastupnike, može li doći do zaokreta na političkoj sceni, kako će trenutna vlast odgovoriti na ujedinjenje opozicije u RS-u, ali i s opozicijom u FBiH, te kako se suprotstaviti nacionalističkoj retorici i podjelama.

 

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više