Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Dr. Zakir Naik: Razgovor s ateistom

Dr.Zakir Naik (punim imenom Zakir Abdul-Kerim Naik) je rođen 18. oktobra 1965.g u Mombaju, Indija. Pohađao je srednju školu ”St.Peter’s High school” u Mombaju. Kasnije je nastavio školovanje na ”Kinshinchad Chellaram College” i kasnije na Univerzitetu u Mumbaju gdje je diplomirao medicinu i specijalizirao kirurgiju. Njegova žena Farhat Naik radi na ženskom odjelu IRF (Islamic Research Foundation)

U ovom video uretku dr. Zakir Naik odgovara na pitanja koja najčešće postavljaju ateisti, koji vjeruju u nauku te istu smatraju veoma naprednom te zbog toga vjeru i Boga smatraju besmislenim. U više navrata, dr. Zakir naik, spominje da se u Kur’anu, prije 1400 godina, spominje ono što se danas smatra naučnim dostignućima.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više