Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

IMDB ukinuo ocjenjivanje srbijanskog filma “Dara iz Jasenovca”

Na internetskoj stranici platforme IMDB, najveće baze podataka o filmovima, ukinuta je mogućnost ocjenjivanja filma Dara iz Jasenovca redatelja Predraga Antonijevića.

Do ovoga je došlo nakon što je srbijanski kandidat za Oskara i Zlatni globus doveo do prepucavanja i ‘nadmetanja’ Hrvata i Srba u davanju najviših, odnosno, najnižih ocjena iako film još nije prikazan,

Sve je počelo kada je američki magazin Variety objavio kritiku filma pod naslovom „Film o holokaustu sa upitnim namjerama“, gdje se između ostalog kaže da je film „tanko prerušena propaganda, koja cinično koristi holokaust da progura nativističku agendu“.

Informacija se počela dijeliti po društvenim mrežama, a neki su korisnici iz Srbije zaključili da Hrvati namjerno ruše ocjenu filma, na što su reagirali pozivajući da se filmu da što veća ocjena. Epilog priče je da se ocjena filma više ne može vidjeti niti ju je moguće dati.

Dara iz Jasenovca priča je o srpskoj djevojčici koja 1942. godine završava u jasenovačkom logoru, Glavnu ulogu igra Biljana Čekić (12), djevojčica iz Potkozarja, redatelj filma je Predrag Antonijević. a scenarij potpisuje Nataša Drakulić.  Film je sniman u malom mjestu pored Sombora, u vjerno napravljenoj replici jasenovačkog konclogora. U Srbiji bi premijeru trebao imati u travnju, a još se ne zna hoće li se prikazivati u Hrvatskoj.

Komentari
Učitavanje...

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više