Fresh Press portal
BIH Video Vijesti

Advokat Omar: “Batko zalutao u zatvor! Pare mora vratiti! Šta ćemo gledati kad tebe uhapse Senade?”

Omar
Omar Mehmedbašić, advokat Almira Čehajića Batka u CD-u: Batko ne bi ni trebao biti u zatvoru, ovdje nema krivičnog djela, radi se o građansko-pravnom odnosu!

Batka nisam vidio, ali znam da me gleda, Batko dobro slušaj: U ugovorima koje si potpisivao za transplantaciju nije preciziran rok operacije, ljudi su tražili novac, a para nema, nema tu zloupotrebe položaja!”

Zbog čega je Batko u zatvoru? To bi bilo kao da vi ne platite struju, ne možete ići u zatvor zato što niste platili struju! Batko je moralno uništen, ubila ga prejaka riječ! Batko je star za zatvora, tamo su mladi momci vrele krvi i kratkog fitilja! Uložit ću žalbu na odluku o jednomjesečnom pritvoru, ali mislim da će Batko ostati u zatvoru mjesec dana, neće njemu ništa biti!

Senad: Šta onda, hoće li izaći?

Omar: Ne znam ni to, zavisi od suda! Čitav zatvor uzvikuje: Umri muški! Više nije Otvorena mreža, sad je zatvorena mreža, za mjesec, dok je Batko u zatvoru, projekat će propasti! Zovu me zaposlenici Otvorene mreže, pacijenti koji čekaju transplantaciju i pitaju me šta će biti s njima, rekao sam im da sam samo advokat, da ne znam ništa! Ako pacijenti zatraže raskid ugovora tužbom, onda Batko mora vratiti taj novac, ali to i dalje nije za zatvora!

Senad: Pa, zašto je Batko u zatvoru?

Omar: Pa, ne znam!

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više