Fresh Press portal
BIH Vijesti

Ahmet Sjedić, bivši komandant Prve višegradske brigade ARBiH, oslobođen svih optužbi

Sud BiH izrekao je danas prvostepenu presudu Ahmetu Sejdiću, bivšem komandantu Prve višegradske brigade Armije RBiH (ARBiH). Sud BiH je oslobodio Sjedića svih optužbi Tužilaštva BiH za ratne zločin na području Višegrada, Rudog i Goražda. Riječ je o prvostepenoj presudi, a u toku je obrazloženje.

Sejdića je Tužilaštvo BiH optužilo 2016. godine za zločin protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika na području općina Rudo, Višegrad i Goražde, piše “Fokus.ba“.

Tužilaštvo je u završnoj riječi zatražilo osuđujuću presudu, dok se odbrana tome usprotivila.

Sejdić je u kratkom obraćanju Sudu, tokom izlaganja završih riječi odbrane prije dvije sedmice kazao da se u odbranu Višegrada uključio kao patriota i rezervni oficir i da se njemu sudi za radnje koje nije počinio niti zna ko ih je počinio.

Nikad nisam naredio, počinio i izvršio ono što mi je stavljeno na teret, a jesam se časno borio” – istakao je Sejdić i dodao da saosjeća sa svim žrtvama i da očekuje pravednu presudu, s vjerom u pravdu i istinu.

Sejdiću se sudilo se skoro pune tri godine. Uhapšen je u svom stanu u Sarajevu, po naredbi Tužilaštva BiH.

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK <<< ________________________________________________________________________________________

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više