Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Aleksandra je sa sinom u naručju skočila sa 6. sprata: “Uvijek je bila nasmijana, ali skoro se čula galama”

Uvijek je bila nasmijana, teško nam je da mislimo da bi se ona odlučila na tako drastičan korak da sa djetetom skoči sa šestog sprata” – kaže jedna od stanarki zgrade u Karađorđevoj ulici u Lazarevcu.

Njih je juče potresla stravična nesreća kada su majka Aleksandra E. i njen trogodišnji sin T. T. pali sa šestog sprata zgrade.

Nisam čula da su ona i suprug ikada imali problema. Ali ko zna?… Jedna komšinica je nedavno čula neku galamu iz stana, ali nije znala da li su se svađali ili se dijete igralo” – rekla je stanarka solitera u Karađorđevoj 37.

Kako su Aleksandra i njen sinčić stradali utvrdiće istraga. Ono što za sad poznato je da su u 8.15 časova, sa terase šestog pala na plato na prvom spratu, iznad poslovnih prostorije lazarevačke “Lastre”. Vrisku je čula prolaznica i odmaha policiju i Hitnu pomoć. U momentu kada su došle ljekarske ekipe, mlada žena nije davala znake života. Vjerovatno je svojim tijelom ublažila pad sinčića, koji je bio živ, ali u teškom stanju, pa je odmah prevezen u Urgerntni centar gdje je hitno operisan.

2

Poslije nalaženja nagog tijela nesrećne mlade žene na platou, policija je provalila u stan u kome je ona živjela sa suprugom Nikolom T. i sinčićem T. T. Muž je u tom momentu spavao i navodno nije znao ništa o tragediji.

Kako je poginula Aleksandra, a teško povrijeđen njen sin utvrđuje se, a jedna od mogućnosti, i to ona koja najčešće pominju istražitelji je da je mlada žena sa djetetom u naručju skočila sa terase šestog sprata. Ako je to istina, za sada nije poznat razlog zbog koga se odlučlila na taj korak. Istovremeno provjerava se i da li je kojim slučajem njen suprug imao neku uloga u padu Aleksandre i T. T, da li ih je možda gurnuo.

Rođaci poginule Aleksandre međutim odbijaju mogućnost da je u namjeri da sebi i djetetu oduzme život, sa T. T. skočila sa terase šestog sprata, kao i da je im je u tome “pomogao” njen suprug. Oni vjeruju da je sve splet nesrećnih okolnosti.

Sumnjamo da je dijete krenulo na terasu i da je ona pošla za njim. Ne vjerujem da bi se ubila, željela je to dijete. Nije imala problema u braku. Bila je divna” – rekao je njen brat Pavle C., sa kojim je Aleksandra E. odrasla.

Aleksandra E. je, rođena Lazarevčanka i bila pri kraju studija defektologije, i koliko je poznato njenim rođacima nije imala psihičkih problema.

Njen život je obilježila smrt oca koji se, dok je ona bila mala, predozirao. Kasnije je odlučila da joj životno opredjeljenja bude da pomaže ljudima kao što je bio njen otac Vojkan” – rekli su za Blic rođaci stradale mlade žene.

Aleksandru je poslije smrti oca odnjegovala majka Tanja, a prije nekoliko godina od djeda Milivoja E, svojevremeno poznatog lazarevačkog sudije, naslijedila je stan u centru grada. Već se bila udala za Nikolu T, koji je rodom iz Novom Sada.

Renovirali su stan i prije godinu dana se uselili. Imali su sinčića i djelovali zadovoljni. Njih dvoje se, čudno, nisu vjenčali građanski, već samo u crkvi. Oboje su bili okrenuti vjeri, Nikola čak vozi vjernike u manastire. Ali ni jedno od njih nije fanatik” – naveli su rođaci koji se nadaju da će se mali T. T. oporaviti.

Majka strašne vijesti čula u banji

Tanja E, majka nesrećne mlade žene, u vrijeme tragedije bila je u Prolom Banji. Čim je čula za smrt kćerke-jedinice i tešku povredu jedinog unuka, krenula je u Lazarevac.

Dijete je teško samo moglo da padne

Mogućnost da se dječkić sam izašao i popeo se, a da je Aleksandra potrčala da ga spase, ipak je malo vjerovatna. Ograda terase je viša od metra i pitanje je kako bi se trogodišnje dijete popelo na nju, osim ako pored nje nije bila neka stolica ili predmet koji bi mu pomogao u tome, prenosi “Srpskainfo“.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više