Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Ambasada SAD traži da Vlada Crne Gore nedvosmisleno osudi genocid u Srebrenici

Ambasada SAD u Podgorici je zabrinuta zbog komentara koji bacaju sumnju na to što se dogodilo u Srebrenici 1995. godine.

Oni su reagovali na izjavu ministra pravde Vladimira Leposavića koji je u Skupštini rekao da će priznati genocid u Srebrenici “kad se činjenice nedvosmisleno utvrde”.

– Ambasada je zabrinuta zbog komentara koji bacaju sumnju na to što se dogodilo u Srebrenici 1995. godine. Tražimo pojašnjenje i nadamo se da će vlada nedvosmisleno osuditi masakr i nazvati ga onakvim kakav je bio – genocid – navodi se u Twitter objavi Ambasade SAD.

Leposavić je u petak rekao da je sud u Hagu gdje je suđeno za genocid u Srebrenici “izgubio svoj legitimitet”.

U Skupštini Crne Gore, Leposavić je rekao da ne zna da li su zločinci u Srebrenici imali genocidnu namjeru ili nisu, već da samo može da vjeruje sudijama iz Haga, prenosi avaz.

Leposavić je dobitnik Fulbrajtove nagrade Vlade SAD za ostvarene izvanredne akademske i profesionalne rezultate. Specijalizirao je u oblasti međunarodnih ljudskih prava na Pravnom fakultetu u Vašingtonu.

Njegova izjava izazvala je burne reakcije javnosti u Crnoj Gori.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više