Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Amerika se divi herojskom potezu policajca Almedina: “Možemo biti ponosni”

Policajac iz američkog gradića Lilburn Almedin Ajanović zaradio je niz pohvala za svoj herojski čin od prije nekoliko dana.

Naime, ovaj viši policijski službenik iz gradića koji se nalazi u saveznoj državi Georgija, uspio je spasiti dvije osobe iz zapaljenog vagona.

Iako nije bio na dužnosti, hrabri policijac je čuo poziv preko radiostanice zbog voza koji je iskočio iz šina, koji je gorio i iz kojeg su se čule eksplozije, prenosi “Fokus“.

Iz policije su saopćili, prenosi 11alive.com, da je Ajanović odmah reagovao na ovaj poziv. Pješke, krećući se kroz šumu, stigao je do mjesta nesreće gdje je svjedočio eksploziji koja je prouzorokovala veliku vatrenu loptu.

Po dolasku na mjesto na kojem se desila nesreća Ajanović je čuo muške glasove, a bez mnogo razmišljanja, uprkos upozorenjima na opasnost od visoke voltaže, policajac bh. korijena spasio je dvojicu muškaraca.

Pohvale za hrabri potez Ajanovića stigle su i od gradskih zvaničnika.

Možemo biti ponosti na našeg policajca i njegov nesebični pristup u itekako izazovnom zadatku koji je obavio” – kazao je Emil Powella član gradskog vijeća Lilburna.

Na herojski čin Ajanovića osvrnuo se i gradonačelnik Lilburna Tim Dunn.

Uvijek sam ponosan na našu policiju, na individualce poput Ajanovića, koji je trčao u opasnost kako bi pomogao onima koji su u nevolji” – istakao je Dunn.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više