Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

APSURDISTAN BiH: Bakir i Sebija Izetbegović koriste isti službeni automobil

Direktorica Kliničkog centra u Sarajevu Sebija Izetbegović, supruga člana predsjedništva Bosne i Hercegovine i lidera SDA Bakira Izetbegovića, jučer je na sastanak u Tuzli stigla u automobilu Škoda registarskih oznaka E30-K-969.

U automobilu istih registarskih oznaka nedavno je na sastanak Predsjedništva SDA stigao i Bakir Izetbegović. Magazin Žurnal objavio je informaciju da je ovaj automobil registrovan na kabinet bočnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Naime, kako možete vidjeti na fotografijama N1, direktorica Izetbegović je na jučerašnji sastanak u Tuzli stigla u automobilu istih registarskih oznaka kao i Bakir Izetbegović 29. marta ove godine na sjednicu Predsjedništva Stranke demokratske akcije.

Ukoliko se informacije pokažu kao tačne, iz Predsjedništva BiH i Kliničkog centra morat će odgovoriti na nekoliko pitanja među kojima su i ona po kojem osnovu i na osnovu koje odluke je direktorica Kliničkog centra u Sarajevu koristila službeni automobil Predsjedništva BiH.

Član 2 Pravilnika o uslovima nabavke i načinu korištenja službenih vozila u institucijama BiH tačno definira ko može koristiti službena vozila i na koji način.

“Službeno vozilo smatra se vozilo koje je nabavljeno za službene potrebe institucije i u njenom je vlasništvu, a koristi se za obavljanje prevoza radi vršenja poslova i zadataka rukovodstva institucije, te obavljanja administrativnih i kurirskih poslova institucije iz nadležnosti institucije”, navodi se u Pravnilniku.

Očitovanja Predsjedništva BiH i iz Kliničkog centra po ovom pitanju očekuju se tokom dana.

 

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više