BIH Vijesti

Arijana Memić o akciji SIPA-e: Nakon pet godina nešto se dešava, ovo je dokaz da smo uvijek govorili istinu

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na dvije lokacije u Kantonu Sarajevo vrše pretrese u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića.

Pretresi se vrše po nalogu Tužilaštva BiH, s ciljem prikupljanja dokaza.

Prema informacijama koje su objavljene uhapšene su dvije osobe.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Arijanu Memić, sestru nastradalog Dženana, kojoj smo prenijeli informaciju koju smo dobili iz SIPA-e da su dvije osobe uhapšene i da postoji mogućnost da će se vršiti pretres i na trećoj lokaciji.

“Za muštuluka ste… Hvala na informacijama o uhapšenima, ali smo se i nadali takvim vijestima. Nakon pet godina čekanja, nešto se dešava. Ono što smo obećali to ide polako. Istrajali smo na svom putu, iako su nas ubjeđivali da nismo u pravu. Hvala Bogu. Ovo je dokaz da smo uvijek govorili istinu. Ovo je samo početak, ide dalje”, kazala je Arijana Memić za Radio Sarajevo.

Podsjetimo, na vijest o pretresima reagirali su iz grupe Pravda za Dženana Memića.

A rekli smo vam, odustati nećemo. Ovo je tek početak”, naveli su na Facebook stranici koja okuplja više od 50.000 ljudi.

Ranije smo naveli da se pretres vrši u kući Zije Mutapa, oca Alise Mutap koja je u noći 8. februara 2016. godine bila u društvu s Dženanom Memićem, kada je zadobio povrede od kojih je preminuo 15. februara 2016.

Pretresa se i kuća Hasana Dupovca, uposlenika Uprave policije MUP KS.

Dupovac je 2016. godine bio šef Odsjeka za saobraćaj MUP KS.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajte Prihvatam Pročitaj više

bitcoin haberleri uşak escort ilbet yabancı dizi izle