Fresh Press portal
Početna » Blog » Armen Dželko priznao da je ratovao u Siriji, predložen zatvor od tri i po godine
Crna Hronika Vijesti

Armen Dželko priznao da je ratovao u Siriji, predložen zatvor od tri i po godine

Dželko

Optuženi Armen Dželko, rođen 1990. godine u Sarajevu, državljanin BiH, u prisustvu advokata u potpunosti je priznao krivicu za krivično djelo za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH.

Optuženi je priznao krivicu za odlazak na područje Sirije, gdje se pridružio paravojnim formacijama koje su djelovale u okviru struktura tzv. ”ISIL“-a, koji je odlukom Vijeća sigurnosti UN-a proglašen terorističkom organizacijom.

Optuženi je priznao krivicu za krivično djelo organiziranje terorističke grupe, a sve u vezi s krivičnim djelom terorizam.

U skladu sa priznanjem, za optuženog je predložena kazna zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci.

Sporazumnim priznanjem krivice optuženi se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu izrekne Sud BiH.

Sporazum o priznanju krivice proslijeđen je Sudu BiH na odlučivanje, nakon čega je Sud isti prihvatio, izrekao optuženom kaznu i produžio mjeru pritvora do odlaska na izdržavanje kazne, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više