Fresh Press portal
BIH Vijesti

Bečarević odgovora Hadžiomeroviću: “Je*be se mene šta Bakir H. kaže o javnim preduzećima i njihovim menadžerima”

Bakir

Nakon kolumne Bakira Hadžiomerovića u kojoj je kritizirao odluku uprava Elektroprivrede BiH i BH Pošte da uposlenicima isplate regrese, stigao je odgovor Almira Bečarevića, uposlenika BH Gasa.

Hadžiomerović u svojoj kolumni nigdje nije spomenuo BH Gas, pa se postavlja pitanje zašto reagira Bečarević, osim ako i njima nije isplaćen regres.

Ipak, “Raport” je odlučio prenijeti njegov autorski tekst.

JEBE SE MENE šta Bakir H. kaže o javnim preduzećima i njihovim menadžerima/zaposlenim.”

Koliko znam Bakir H. je bio zaposlenik RTVFBiH i koliko znam i to je javna kompanija i koliko znam i on je morao da radi, a ne da sjedi besposlen, u toj kompaniji i zarađivao je hljeb koji je finansiran i od mene putem pretplate koju i danas uredno plaćam. Ja nisam, niti sam bio, član nikakve bagre, a znam i stotine drugih koji to nisu jer i Bakir H. je radio na televiziji (bio urednik) tj. javnom preduzeću, a da nije bio član, citiram: “BAGRE”.

Niti jedno javno preduzeće nije, citiram: „takozvano”. Javna preduzeća imaju svoju ulogu u društvu i bilo bi lijepo kada bi Bakir H. provjerio koliko BDP generiraju ova preduzeća. Bilo bi lijepo da je provjerio koliko je menadžera/zaposlenih učlanjeno u SDA, a koliko ih je npr. iz SDP-a. Bilo bi lijepo da je provjerio koliko je apolitičnih po javnim preduzećima i koliko je onih kojih svojim poštenim radom zarađuju hljeb u ovim kompanijama i da li su isti ti uhljebi ili pošteno odrade svoj radni dan.

Sramotno je etiketirati sve menadžere/zaposlene i da jesu svi članovi SDA jer političko djelovanje podrazumijeva članstvo u nekoj partiji, a ono o čemu piše Bakir H. mora imati svoje ime i prezime svakog onog pojedinca koji, citiram: “namiruje svoje guzice”. Ja ih „namirujem” već godinama bez članske karte SDA i uz još jednu opasku da mi od te SDA nikad nije zazvonio telefona sa zahtjevom da nekog zaposlim. Bio sad direktor BH-Gasa 8 godina i nikad nisam imao osjećaj ovakav o kojem piše Bakir H. i stoga mi je žao što vrijeđa sve menadžere/zaposlene po javnim preduzećima jer je i on nekad bio dio toga. U javnim preduzećima se radi jer da se ne radi ne bismo imali struje, vode, plina, aerodroma, poštanskih usluga itd. Da li stvarno Bakir H. misli da telekomu nije teško u konkurenciji sa besplatnim viberom, da li misli da pošti nije teško na otvorenom tržištu poštanskih usluga, da li misli da elektroprivredi nije teško na otvorenom tržištu el. energije itd. i evo svi žive i rade i bore se i u tome im ja čestitam šta god o tome mislio Bakir H.

Na kraju, a porodično se znamo, želim da zamolim Bakira H. da ne generalizuje sve menadžere/zaposlene i da se kulturnije izražava jer velika količina psovki ne znači i da je u pravu.

S poštovanjem,

Almir Bečarević

P.S. Za vrijeme korone svaki dan sam bio na radnom mjestu kao i hiljade zaposlenih u javnim preduzećima, te kao i svi menadžeri tih istih javnih preduzeća bez obzira iz koje stranke dolazili.

CITIRAM BAKIRA H.:

Jebe se njima za koronsku krizu, ne tangiraju ih redovi pred biroima za nezaposlene, nemaju civilizacijsku empatiju za sitnu buraniju iz čijih džepova namiruju vlastite guzice.

Povraćanje izaziva činjenica da se ni za vrijeme neviđene ekonomske krize SDA-ovska menadžerska bagra ne odriče nazor stečenih privilegija.”

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više