Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

“Bespomoćni pred prirodom” Pijavica u Crnoj Gori rušila sve pred sobom, za 15 sekundi sve je nestalo

Preko puta benzinske pumpe, kod bivše poslovne zgrade Prvoborca, u Meljinama kod Herceg Novog u Crnoj Gori, nema više autopraonice, sa pet boksova.

Sagrađena je 2007. godinei u taj objekat uloženo je 250 hiljada eura, a sagradio ju je Davor Gnjidić.

“Vjetar je sravnio sve sa zemljom, oduvao kao kutiju čeličnu konstrukciju. Gledao sam šta radi pijavica. Da ne povjerujete. Za 15 sekundi je sve nestalo, kao kutija šibica, a sigurno je bilo 7.000 kg željeza. Praonica je bila duga 30 metara, sa pet boksova za pranje auta. Oduvalo je 150 metara grede od 10 m, čitavu konstrukciju u dijelovima koji su bili čvrsto spojeni i ankerisani”, ispričao je Davor Gnjidić za “Radio Jadran“.

On je došao odmah poslije najjačeg naleta pijavice koja je za sobom ostavila pustoš. Nije mogao prići blizu, jer je i dalje padalo drveće, limovi…

Gledao je užasne prizore iz Meljina, u blizini njegove, sada već bivše, autopraonice. Tako je pijavica jedan parkirani auto, ispred bivše zgrade Prvoborca, “dokačila” i bacila ga 150 metara dalje, ispred pumpe, pa okrenula na krov.

“Koja je to sila i snaga bila, neviđeno. Odnijelo je ljudima krovove kuća, vrata, prozore, auta, imovinu… Izašli smo iz zimskih kiša, dočekali jedva da sezona krene i počne veći posao i zarada, a onda nas pogodi ovo”, navodi, još u šoku, Davor.

Autopraonica mu nije bila osigurana, nema osiguranja za elementarne nepogode, pa mu, kako kaže, štetu ne bi ni jedna osiguravajuća kuća priznala.

Ovo je samo jedna od brojnih priča onih koji su jutros u Meljinama, Kamenarima, na Podima “spasili živu glavu”, ali ne i domove i poslovne objekte, koje je oštetio orkanski vjetar.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više