Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Bh. studenti osvojili prvo mjesto na regionalnom Microsoftovom takmičenju

Studenti iz Bosne i Hercegovine i stipendisti Fondacije “Izvor nade” na regionalnom Microsoftovom takmičenju osvojili su prvo mjesto i plasman na svjetsku smotru najboljih u Sjedinjene Američke Države.

Ekrem Nurović, Haris Botić, Amer Zavlan i Ejub Hadžić razvili su “Knowlead”, online platformu za razmjenu znanja.

Kao pobjednici ovog takmičenja imat će priliku da projekt predstave u svjetskom finalu Microsoft Imagine Cup 2017. takmičenja, koje će biti održano krajem jula u američkom gradu Seattle, ostvare nove poslovne kontakte sa ključnim osobama u IT industriji, te da se bore za osvajanje glavne nagrade od 100.000 američkih dolara.

Microsoft Imagine Cup je projekt koji je ove godine okupio pet najboljih ekipa iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije.

Imagine Cup je globalno takmičenje koje podstiče nove generacije studenata da se udruže i koriste svoju kreativnost, strast i znanje za stvaranje aplikacija koje oblikuju različite segmente ljudskog života, saopćeno je danas iz Fondacije “Izvor nade”.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više