Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Bosna i Hercegovina i Republika Togo uspostavili diplomatske odnose

Stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim narodima u Njujorku, ambasador Sven Alkalaj i stalni predstavnik Republike Togo pri Ujedinjenim narodima, ambasador Kokou Kpajedo (Kpayedo) potpisali su zajedničku izjavu o uspostavi diplomatskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Togo.

Ceremonija potpisivanja obavljena je jučer u prostorijama Stalne misije BiH pri UN-u. U razgovoru nakon ceremonije potpisivanja zajedničke izjave, sagovornici su razmijenili mišljenja o potencijalima za unapređenje i intenziviranje bilateralne saradnje, te je obostrano istaknuto da bi razmjena bilateralnih posjeta na najvišem nivou značajno doprinijela produbljivanju prijateljskih odnosa i otvorila nove mogućnosti saradnje.

Sagovornici su, također, razmijenili mišljenja o aktuelnim temama u okviru UN-a, pri čemu je istaknuta neupitna podrška multilateralnim naporima za punu realizaciju Agende 2030, odnosno postizanje 17 ciljeva održivog razvoja, prije svega kroz unapređenje ekonomske stabilnosti, poštivanja ljudskih prava i očuvanje međunarodnog mira i sigurnosti.

IZVOR: Avaz.ba

Komentari
Učitavanje...

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više