Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Brojne poruke podrške rukometašima BiH

Brojne poruke podrške upućene su rukometnim reprezentativcima Bosne i Hercegovine koji će večeras igrati historijsku, prvu utakmicu reprezentacije svoje zemlje na prvenstvima Evrope.

Sreću rukometnim “zmajevima” počelio je kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko koji im je poručio da budu hrabri i da uživaju.

“Budite hrabri, budite jaki, budite svoji i uživajte, jer samo vi znate šta ste prošli da se plasirate na Euro i šta još prolazite”, poručio je Džeko putem društvenih mreža i dodao:

“Budite ponosni na sebe, jer svi su već ponosni na vas i radujte se utakmici protiv Norveške. Danas je vaš dan, a vi ste već dokazali da ste pobjednici… Sretno, momci!”

Podršku rukometašima uputio je i Košarkaški savez BiH.

“Košarkaški savez BiH želi sreću rukometnim ‘zmajevima’ na EP sa željom da ostvari što bolje rezultate i na dostojan način predstavi našu državu i bh. sport”, navedeno je u poruci KS BiH.

Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine odredio je 19 igrača na koje će računati na debitantskom nastuput na Evropskom prvenstvu, koje će se od 9. do 26. januara održati u Austriji, Švedskoj i Norveškoj.

Tako će u historiju bh. rukometa ući sljedeći rukometaši: golmani Benjamin Burić i Nebojša Grahovac, krila: Alen Ovčina, Srđan Predragović, Ibrahim Haseljić; bekovi: Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marko Panić, Josip Perić, Dejan Malinović, Ivan Karačić, Marko Tarabocchia, Igor Mandić, Dino Hamidović, Marin Vegar, Mirko Herceg; pivoti: Muhamed Toromanović, Vladimir Vranješ, i Senjamin Burić.
Od 22 igrača, koji su obavili završni dio priprema u Poreču, otpali su Enes Keškić, Saša Puljizović i Adi Ahmetašević.

BiH će igrati u grupi “D“ Evropskog prvenstva u Trondheimu, a rivali će joj biti domaćin Norveška, Francuska i Portugal. U drugi krug plasirat će se po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od šest grupa. Prvu utakmicu rukometni “Zmajevi“ igrat će 10. januara protiv Norveške sa početkom u 20.30 sati. Slijedi duel sa Portugalcima dva dana kasnije, te sa Francuzima 14. januara.

(Vijesti.ba / AA)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više