Fresh Press portal
Početna » Blog » Cvijanović: Ne podržavam nasilje nad migrantima
BIH

Cvijanović: Ne podržavam nasilje nad migrantima

cvijanovic-ne-podrzavam-nasilje-nad-migrantima-cvijanovic-20199_5d68fd8dbf3da
Predsjednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović istakla je danas da ne podržava nasilje i necivilizacijske metode kada su u pitanju ilegalni migranti.

Na navode u pojedinim medijima da Hrvatska protjeruje migrante sa svoje terirtorije u BiH, Cvijanović je rekla da „svaka država ima pravo da se štiti, ali se ne slaže s upotrebom nasilja“.

-Postoje metodi i načini kako možete da spriječite ulazak i zbrinete migrante koji su ušli, a sve u skladu s zakonom i standardima – rekla je ona novinarima u Banjoj Luci.

Dodala je da ima još primjedbi na ponašanje u Hravatskoj i kada je u pitanju srpska zajednica.

Cvijanović, koja je potpredsjednica SNSD-a, odnose u vladajućoj koaliciji u RS-u, koja je proširena većim brojem partija, ocijenila je „odličnim“, navodeći da određena nezadovoljstva obično postoje u vezi s kadrovskim rješenjima, ali to, smatra, nikada nije bio kamen spoticanja.

Rekla je i da već godinama ne prati šta se dešava na sjednicama Vijeća za implementaciju mira u BiH, koje, kako je ustvrdila, u svojim tipskim saopćenjima ne navodi ono što je realni problem, već traži krivce, mahom u RS.

Komenitirajući činjenicu da je na današnji dan 1995. godine počelo NATO bombardovanje Republike Srpske koje je trajalo do 14. septembra, istakla je da su svima mučna sjećanja na taj period te da su ostale i velike posljedice bombardovanja.

Ponovo je otpužila SDA za neformiranje nove vlasti na nivou BiH, jer „odbijaju da provede dogovoreno“.

-Ključ za BiH je da se uspostave institucije nakon provedenih izbora i ispoštuje izborna volja glasača – rekla je ona, navodeći da je vlast trebalo da se koncipira od izbornih pobjednika, a ne da se vrše uslovljavanja.

(Vijesti.ba / FENA)

Povezani članci

Cvijanović u SAD o migrantima i povratnicima sa stranih ratišta

E.H

Cvijanović na molitvenom doručku u SAD-u

E.H

Cvijanović: Ako u FBiH nema mjesta za SNSD, onda ni SDA ne treba da očekuje pozicije u Srpskoj

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više