Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Danas protesti u Sarajevu, izmjene režima saobraćaja

Grupa građana i aktivista za danas je najavila proteste koji nose naziv “Borba za život”.

 

Okupljanje je od 11:15 do 11:45 sati na platou ispred Željezničke stanice u Sarajevu.

Jedan od zahtjeva je neopoziva ostavka Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH. Kako su naveli imenovanje novog saziva VM BiH i Vlade FBiH koja ima rok od 14 dana da izađe sa jasnim i realnim Planom za upravljanje krizom i borbe protiv pandemije COVID-19. Traže hitno uvođenje PCR testova za sve koji ulaze u BiH.

“Rok za gore navedene zahtjeve je sedam dana, dakle do 13. aprila 2021., jer nama je svaki dan kockanje sa životom. Sarajevo je u stanju izboriti se! Ovo je borba za život! Pridružite se! Mjesto okupljanja za vozila koja učestvuju u protestima je plato ispred Željezničke stanice. Tačka okupljanja za pješake je plato ispred Zemaljskog muzeja. Na oba punkta naši volonteri dijele obilježja, transparente i detaljne instrukcije za kretanje”, naveli su.

Protesti će biti održani ispred Parlamenta BIH i ispred Vlade FBIH.

Izmjene režima saobraćaja zbog protesta od 11.30 do 14.00

KJKP “Gras” obavještava korisnike usluga da je u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, zbog održavanja mirnih protesta pod nazivom “Borba za život”, danas od 11.30 do 14.00 sati odobrena privremena obustava saobraćaja u ulici Zmaja od Bosne (od raskrsnice sa ulicama Vrbanja i Fra Anđela Zvizdovića do ulice Ložionička ) i u ulici Hamdije Čemerlića (na dijelu od raskrsnice sa ulicom Zmaja od Bosne do raskrsnice sa ulicom Put života).

U vrijeme obustave saobraćaja doći će do izmjene u odvijanju javnog gradskog saobraćaja.

Tramvajski saobraćaj će biti kraće obustavljen do prolaska učesnika protesta raskrsnicom ulica Zmaja od Bosne – Hamdije Čemerlića. Linije 23a Željeznička Stanica – Rajlovac – Reljevo Dom – Dobroševići i 18 Drvenija – Pofalići biće preusmjerene ulicom Put života. Linija 31e Vijećnica – Dobrinja, u skladu sa uputama pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova KS, na dijelu ulice Zmaja od Bosne od raskrsnice sa ulicama Vrbanja i Fra Anđela Zvizdovića do ulice Ložionička, biće preusmjerena trolejbuskom trasom.

Regulaciju saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava na alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a KS, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću KJKP “Gras”.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više