Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Današnji sporazum lidera o formiranju Vijeća ministara BiH važan korak

Današnji sporazum lidera političkih stranaka u Bosni i Hercegovini o formiraju novog Vijeća ministara, uz posredstvo specijalnog predstavnika Evropske unije (EU) u BiH, ambasadora Larsa Gunnara Wigemarka, važan je korak naprijed prije svega za zemlju i njene građane.

Formiranje vlade je od ključne važnosti za napredak zemlje u procesu integracije u Evropsku uniju, poručila je glasnogovornica Evropske unije Maja Kocijančič.

Političke stranke, napominje ona, čvrsto su se opredijelile da uspostave funkcionalne vlasti i nastave provedbu neophodnih zakonodavnih i socioekonomskih reformi te s konkretnim koracima u ključnoj oblasti borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala.

– Kako bi se zadržao neophodan zamah, očekujemo od političkog vođstva u Bosni i Hercegovini da nastave s formiranjem vlasti i bez daljnjeg odlaganja omoguće redovno funkcionisanje svih institucija, a kako bi se osigurala provedba reformi u skladu s evropskim standardima i vrijednostima – rekla je glasnogovornica.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više