Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Danci najsretniji, BiH na 87. mjestu

UN-ova inicijativa Mreža rješenja za održivi razvoj (SDSN) objavila je godišnje izvješće o sreći u svijetu, uz koje je i ljestvica zemalja na kojoj su zemlje poredane po tome koliko su njihovi građani sretni, a BiH je zauzela 87. mjesto, s ocjenom (5,16), prenose mediji

Lista je sastavljena na temelju Gallupova globalnog istraživanja u 157 država, a ispitanici su stupanj sreće ocjenjivali od 0 do 10, pri čemu nula predstavlja najgori, a deset najbolji mogući život.

Najsretniji su stanovnici Danske, Švicarske, Islanda, Norveške, Finske, Kanade, Nizozemske, Novog Zelanda, Australije i Švedske.

Od zemalja bivše Jugoslavije najbolje mjesto zauzela je Slovenija koja je na 63. mjestu s ocjenom (5,77), slijede Hrvatska na 74. mjestu (5,48), Srbija na 86. (5,17), te Crna Gora na 88. mjestu s ocjenom (5,16).

Najnesretnijih pet država na svijetu su Burundi, Sirija, Togo, Afganistan i Benin.

Inače, svjetski izvještaj o sreći odnosi se, uz ostalo, na analizu s područja gospodarstva, psihologije, zdravlja, BDP-a po glavi stanovnika, očekivane životne dobi, percepcije korupcije i solidarnosti sugrađana.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više