Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Detalji policijske akcije: Lopovi opljačkali prodavnicu u Vogošći, pa pucali na policiju

Nezvanično se doznaje da je u razmjeni vatre s policijom ubijen Nedim Delić (25), dok je Samir Dževlan (25) ranjen

Nakon pucnjave koja se u sarajevskom naselju Ilidža dogodila sinoć, MUP Kantona Sarajevo izdao je danas zvanično saopćenje u kojem su objavljeni detalji policijske akcije.

„Dana 28.06.2016.godine u 01,10 sati, obaviješteno je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da je u mjestu Svrake, općina Vogošća, u toku izvršenje krivičnog djela teške krađe u samoposlugu “Amko – komerc” od strane više naoružanih osoba.

Na lice mjesta je upućeno više policijskih patrola. Policijski službenici su utvrdili da su se izvršioci putničkim motornim vozilom marke “VW Pasat”, svijetlo plave boje, udaljili u pravcu općine Novi Grad Sarajevo“, navodi se u saopćenju.

Iz policije nadalje navode da je za lopovima organizirana potjera, i da su izvršioci sustignuti na kružnom toku u ulica Butmirska cesta, gdje su napustili vozilo i udaljili se u krug vanjskog skladišta poslovnice “Elektrodistribucija” Ilidža.

„Tokom hvatanja izvršilaca, došlo je do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom je jedan od izvršilaca pogođen iz vatrenog oružja od strane policijskih službenika, dok su dvije osobe lišene slobode, a jedna u bjekstvu.

Na lice mjesta je izašla ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a od strane ljekara je konstatovana smrt pogođene osobe. Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o D.N., rođen 1991.godine, nastanjen u Sarajevu.“

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela teške krađe, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo su uhapsili B.A. i B.J., dok je Dž.S. jutros pronađen i lišen slobode, sa povredama u predjelu lijeve noge, nanesene vatrenim oružjem. Isti je prevezen u KCU u Sarajevu radi ukazivanja ljekarske pomoći.

„U vozilu sa nepripadajućim registarskim tablicama, pronađeni su i izuzeti otuđeni predmeti. Tokom uviđaja na licu mjesta pronađena je jedna automatska puška, jedan pištolj i tri kape, takozvane fantomke”, piše u policijskom saopćenju.

Nezvanično se doznaje da je u razmjeni vatre s policijom ubijen Nedim Delić (25), dok je Samir Dževlan (25) ranjen.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su Anela Botića (29) i Jasmina Bešu (22).


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više