Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Direktor BN TV snimio kočijaške psovke predsjednika RS-a

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najoštrije je osudio sinoćnji napad na novinara BN TV Vladimira Kovačevića i od nadležnih policijskih struktura zahtijeva da se ovaj slučaj do kraja i hitno rasvijetli.

– Napad na novinara je napad na slobodu govora i takvo ponašanje u Republici Srpskoj neće biti tolerisano – rekao je Dodik.

Međutim, predsjednik RS-a već duže vrijeme ima krajnje negativan odnos prema BN televiziji, njenom direktoru Vladi Trišiću i uposlenim novinarima kojima redovno odbija dati izjavu, što nije nikakva tajna.

Direktor BN TV Vlado Trišić svojevremeno je snimio prijetnje i psovke koje mu je u slušalicu izgovorio Dodik. Prema Trišićevim riječima, povod za napade na njih je prenošenje vijesti koje se ne dopadaju Miloradu Dodiku.

– BN televizija je samo prenijela vijest koju su objavili i drugi mediji (Tanjug, Kurir, B92…) o imovini Milorada Dodika. Pozvali smo ga za izjavu i sve to emitovali u Dnevniku. Sutradan je uslijedio poziv sa salvom uvreda i prijetnji – ispričao je tada za Kurir Vlado Trišić.

Dodik je pak tim povodom kazao da je odnos koji ima prema ljudima po onoj narodnoj: “svakom po zasluzi”, pa tako i sa novinarima te televizije.

Poslušajte tonski zapis razgovora Trišić – Dodik.

IZVOR: Faktor.ba

 

Komentari
Učitavanje...

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više