Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Dodik: Mjere u RS će biti narednih sedam dana, privredu i vrtiće ne zatvaramo

Mjere zatvaranja u Republici Srpskoj biće na snazi u narednih sedam dana, ali privredu i vrtiće nećemo zatvarati, rekao je Milorad Dodik, nakon sastanka skupštinske većine. Kako se navodi, razgovorali su o aktuelnoj političkoj, društvenoj i epidemiološkoj situaciji u Banjaluci.

“Mislim da epidemiošku situaciju treba ozbiljno shvatiti i poštovati mjere Republičkog štaba, samo tako možemo učiniti da spriječimo širenje virusa“, poručio je i dodao:

“Ovo je učinjeno da bi se spriječilo da pritisak na medicinski sektor bude ogroman. Širenje epidemije je veliki problem. Moj apel građanima je da se poštuju mjere, pa da vidimo kakvo će stanje biti za sedam dana”, smatra Dodik.

“Sedam dana su mjere zatvaranja, da se vidi da li se smanjuje broj zaraženih. Veliki je broj u Banjaluci. Pratiti ćemo parametre i ukoliko vidimo da je bolje, vidjet ćemo da vratimo i otvorimo neke objekte. Ukoliko stvari ne budu išle kako očekujemo onda ćemo produžiti mjere“, dodao je lider SNSD-a.

“Epidemiološka situacija nalaže tome da se poduzmu mjere”, kazao je.

Inače, u Banjaluci će danas, nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije, biti održana konferencija za novinare, najavljeno je iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.

Početak konferencije za novinare zakazan je u 14.00 časova u pres-centru Vlade RS.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više