Fresh Press portal
BIH TOP VIJESTI

Dva člana NO RMU Banovići razriješena dužnosti, uskoro novi konkurs

Vlada FBiH donijela je danas odluku o utvrđivanju kriterija i raspisivanju javnog konkursa za izbor i nominovanje dva člana Nadzornog odbora, u ime državnog kapitala, u privrednom društvu RMU Banovići d.d. Banovići.
Odluka je usvojena na prijedlog federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića.

Džindić je 6. septembra zatražio mišljenje od federalnih ministarstava finansija i pravde, te Ureda Vlade FBiH za zakonodavstvo i usklađenost sa propisima EU o prijedlogu za utvrđivanje kriterijuma i raspisivanju javnog konkursa za izbor i nominovanje dva člana Nadzornog odbora privrednog društva RMU Banovići, ispred državnog kapitala.

Vlada je danas razmatrala ove prijedloge, te osim pomenute odluke o utvrđivanju kriterija i raspisivanju javnog konkursa, dala je i prethodnu saglasnost za razrješenje dosadašnjih članova Nadzornog odbora RMU Banovići d.d. i za imenovanje Bege Birparića i Edina Kurtića za vršioce ovih dužnosti, u ime državnog kapitala.

Nadzornom odboru ovog rudnika Vlada je uputila zahtjev za sazivanje vanredne skupštine ovog društva za 13. septembra.

(Vijesti.ba)

Povezani članci

Hoće li biti smijenjena uprava RMU Banovići d.d., najuspješnijeg i jedinog rudnika koji nema milionska dugovanja u FBiH?

E.H

Udruženje dioničara RMU ”Banovići” i Sindikat traže poništenje zakazane sjednice Skupštine

E.H

RMU Banovići ima 75 komisija koje koštaju preko 100 hiljada KM

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više