Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Euro bajkeri u Tuzli: Šest šlepera medicinske opreme i aparata donirano UKC-u Tuzla, Domu zdravlja Tuzla i Domu penzionera Tuzla

Dugo najavljivani konvoj medicinske humanitarne pomoći, u organizaciji udruženja Eurobajker danas je stigao u Tuzlu. Riječ je o šest šlepera medicinske opreme, koju su bajkerska evropska udruženja u saradnji sa Eurobajkerima BiH i Moto klubom Tuzla, a posredstvom Grada Tuzla i Vlade TK prikupila iz vodećeih zdravstvenih ustanova iz Europe, a koja je namjenja za Univerzitetsko klinički centar Tuzla, Javnu zdravstvenu ustanovu Dom zdravlja Tuzla i Dom penzionera Tuzla.

Kako je istaknuto na današnjem dočeku ovih, diljem Evrope, prepoznatljivih humanitaraca, ovakve aktivnosti značajni su potezi čije benefite će osjetiti svi, a posebice zdravstveni sistem u cjelosti. Kako je istako direktor UKC-a Tuzla, Nešad Hotić riječ je o opremi koja je specificrana spram iskazanih potreba ovog Centra, među kojm su ultrazvučni aparati, ekg i drugi medicinski aparati, kreveti, a posebnu radost i za UKC Tuzla i za Domu zdravlja Tuzla predstavljaju dvije stomatološke stolice, nužno potrebene za pružanje stomatoloških usluga djeci sa razvojnim poteškoćama, piše “RTVslon“.

Koliko je značajan ovaj gest solidarnosti iskazali su danas i gradonačlenik Tuzle Jasmin Imamović, ministar zdravstva TK Bahrudin Hadžiefendić, premijer TK Jakub Suljkanović, te direktori javnih ustanova koje će biti korisnici ove opreme, Nešad Hotić, Suad Bijedić i Mirsad Bakalović.

Podjećamo, dogovor oko realizacije ovog humanitarnog konvoja počeo je u novembru prošle godine, a završne aktivnosti vežu se za kraj aprila, tačnije 28. aprila kada su šleperi i krenuli put Tuzle.

Inače, sva donirana oprema je straosti do pet godina i atestirana je, tako da će odmah po završetku administartivnih procedura, moći biti i u upotrebi.

Izvor: haber.ba

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više