Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Gomila problema širom države, krenule i poplave!

Obilna kiša koja je tokom noći i jutra zahvatila istočnu Hercegovinu prouzrokovala je nestanak struje u nekim trbinjskim selima, a poplavljene su i podrumske prostorije i prizemni stanovi u Trebinju i Bileći.

U “Elektro-Hercegovini” kažu da su od 2.00 sati bez struje ostala sva sela koja se snabdijevaju sa dalekovoda “Lastva – Ljubomir”, a ekipe ovog preduzeća su na terenu i očekuje se da će kvar biti otklonjen tokom dana.

U gradskom operativnom centru navode da nije bilo prijavljenih šteta, ali da je zbog velike količine padavina ispumpavana voda u jednom objektu u Hrupjelima, dok su trebinjski vatrogasci uklanjali oboreno stablo kod Geljevog mosta.

Najviše padavina zabilježeno je u Bileći, 121 litar kiše po metru kvadratnom.

U operativnom centru Bileće je potvrđeno da je jutros voda ispumpavana iz nekoliko prizemnih stanova, da uklanjaju granje koja je protekle noći oborio olujni vjetar, te da nema većih šteta.

U Trebinju je tokom noći palo 38 litara kiše po metru kvadratnom.

Za protekla 24 sata u Gacku je palo 29, a u Nevesinju 19 litara kiše po metru kvadratnom.

Svi putni pravci koje održava preduzeće “Hercegovinaputevi” su prohodni.

Jaka kiša i vjetar sinoć su zadesili i općinu Maglaj, gdje je u mjestu Osova na krov Osnovne škole palo stablo.

”Vatrogasci su uklonili stablo izvršili privremeno pokrivanje na školskoj zgradi”, navedeno je u izvještaju Federalne uprave civilne zaštite.

Na gradskom mostu u Maglaju odobreni su nosači ulične svjetiljke, koje su vatrogasci uklonili, kao i stablo koje je palo na put u blizini Doma kulture.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice u Tešnju ispumpali su vodu iz fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Huso Hodžić“, gdje je došlo do poplave uslijed velikog nevremena praćenog kišom i vjetrom.

U Livnu, Tomislavgradu i Drvaru došlo je do ispadanja iz napona dalekovoda, a popravka je u toku, prenosi “BHDijaspora”.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više