Fresh Press portal
BIH

Gradsko vijeće Goražde u pokušaju vanrednog zasjedanja

Pozivu na vanredno zasjedanje Gradskog vijeća Goražde koji je uputila predsjedavajuća Jelena Mirković, danas se odazvalo 17 vijećnika.

Umjesto usvajanja dnevnog reda, dvosatna rasprava okončana je prihvatanjem zaključaka o održavanju dvije tematske sjednice u roku od 30 i 90 dana. Na prvoj će se raspravljati o problemima koji su kulminirali 13. augusta, nakon što su oborinske vode nanijele štete užem gradskom području, a tema druge trebala bi biti deponija.

Dan nakon velikog nevremena koje je 13. augusta pričinilo štete posebno u užem gradskom području, Naša stranka pozvala je predsjedavajuću da iskoristi ovlasti i na temelju odredbi Poslovnika sazove vanrednu sjednicu Gradskog vijeća, što je i učinjeno  nakon što kolegij nije utvrdio ni prijedlog dnevnog reda.

– Predsjedavajuća je zakazala sjednicu i ja joj se ovom prilikom zahvaljujem, ali ne mogu reći da je ova sjednica održana. Nisu bili prisutni predstavnici nadležnih službi, izvođača radova koji rade na sanaciji niti projektanti, kao ni gradonačelnik i dio vijećnika, koje bi mogli pitati zašto se desila katastrofa i šta mi kao grad možemo učiniti da se ubuduće spriječe ovakve situacije – kazala je vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Goražde Aldijana Smailhodžić.

Sve što je Gradsko vijeće uspjelo danas nakon dvosatnog rasprave o proceduralnim nejasnoćama i pitanjimaa kompetencija, su zaključci o održavanju dvije tematske sjednice.

– Prva bi se trebala održati u roku od 30 dana i bit će pozvani svi relevantni subjekti i preduzeća koji su dio projekta rekonsktrukcije ulica. Tada će se raspravljati i o problemima u vodosnabdijevanju te oborinskim vodama i kanalizaciji. Druga sjednica planirana je najkasnije u roku od 90 dana i na njoj će se raspravljati o deponiji koja je u blizini grada, jer je situacija zaista alarmantna. Ta voda se slijeva u Podhranjenski potok i Drinu koju mi pijemo – ističe Smailhodžić.

Već sutra Gradsko vijeće Goražde održat će tematsku sjednicu na kojoj će se naći izvještaji javnih preduzeća i ustanova.

(Vijesti.ba / FENA)

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK <<< ________________________________________________________________________________________

Povezani članci

U Goraždu obilježen Dan ružičaste vrpce

A.R

Naša stranka Goražde traži vanrednu sjednicu gradskog vijeća zbog posljedica nevremena

A.R

U Goraždu održani 11. moto susreti

A.R

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više