Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Grčka od danas otvara granicu za državljane BiH

Grčka od danas zvanično otvara granicu za državljane BiH, potvrdila je ambasador BiH u Grčkoj Milica Ristović Krstić.

Uslovi za ulazak u Grčku su popunjen PLF (travel.gov.gr), negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili potvrda o primljene dvije doze vakcine, pri čemu od prijema druge doze mora proći više od 14 dana ili dokaz o prebolovanom Covidu 19 prije više od dva, a manje od devet mjeseci, što se dokazuje pozitivnim PCR ili antigenskim testom od dana kada je dijagnostigikovan Covid.

Potrebni dokumenti moraju biti na grčkom, engleskom, francuskom, njemačkom, ruskom, italijanskom ili španskom jeziku.

“Bez obzira na posjedovanje ovih dokaza, putnici prilikom ulaska u Grčku mogu biti podvrgnuti testiranju na virus korona”, objavila je Krstić na društvenim mrežama.

Krstić je podsjetila da je otvaranje granica najavio premijer Grčke Kirijakos Micotakis na sastanku sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Ona je navela da svi koji namjeravaju na put prije polaska treba da provjere da li je došlo do nekih izmjena pri ulasku u Grčku budući da se svakih sedam dana revidira lista zemalja za ulazak.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više