Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Harambaša Mijo: Takve sam ja ubijao po Bosni!?

Hrvatski tjednik „Nacional“ piše kako je bivši ministar branitelja Hrvatske Mijo Crnoja vozaču autobusa Stjepanu Horvatu prislonio pištolj na čelo, a onda mu rekao da će mu prosuti mozak ako se makne

“Takve sam ja ubijao po Bosni” – rekao je Crnoja.

Nacional piše kako ove šokantne detalje otkriva sudski spis iz sudskog procesa koji se vodio protiv Crnoje na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu.

Prema sadržaju tog sudskog spisa, bivši ministar branitelja s najkraćim stažom u hrvatskoj vladi izvukao se nekažnjen u tom predmetu ne zato što se te skandalozne prijetnje nisu dogodile, već zato što je cijeli slučaj otišao u apsolutnu zastaru. A do zastare je prije svega došlo jer se Mijo Crnoja dugi niz godina uspješno skrivao od pravosudnih vlasti koje mu nisu mogle uručiti poziv za ročište jer je boravišta imao prijavljena na adresama na kojima nikada nije živio.

Uvidom u sudski spis novinari Nacionala otkrili su i šokantna svjedočanstva dvojice vozača autobusa koji su pred sutkinjom svjedočili da i četiri godine nakon incidenta, i dalje trpe psihičke posljedice zbog težine napada.

Crnoja je 15. lipnja 1999. u ranim jutarnjim satima na zagrebačkoj autobuskoj stanici napao vozača autobusa Stjepana Horvata koji mu je trebao predati kovertu koju je Crnoji poslao njegov brat. Nakon napada Crnoja je pobjegao s autobusne stanice, a Horvat je sve prijavio policiji.

Nakon nekog vremena Državno odvjetništvo je protiv Crnoje pokrenulo kazneni postupak, ali do ročišta nije dolazilo jer nitko nije znao gdje se Crnoja nalazi. Iz sudskog spisa je vidljivo da je sud nekoliko puta pokušavao doći do Crnoje, ali to ni uz pomoć policije nije uspjelo.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više