Fresh Press portal
BIH

Hiljade Zvorničana na Kula Gradu klanjalo dženazu Husi Hadžiavdiću

Danas je na Kula Gradu uz prisustvo više hiljada Zvorničana i vojnika, na bolji svijet ispraćen Husein – Huso Hadžiavdić oficir Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Džamija je bila premala da primi sve vjernike, što najbolje  govori kakav je Hadžiavdić bio za svog života. Junak u ratu, heroj u miru, rečenica je kojom se život Huse opisivao danas na Kuli. Smrt je Hadžiavdića zatekla na dužnosti komandira čete za inžinjeriju Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, komandovao je jedinicom koja je deminirala stotine kvadratnih kilometara širom BiH.

Pored porodice, rodbine i prijatelja, na istoj su se mogli vidjeti i predstavnici iz svih sfera bosanskoherčegovačkog društvenog života.

Pored vjerskog dijela, Husein je na bolji svijet ispraćen i uz vojne počasti.

Ispraćaj i Dženazu zabilježila je i ekipa tv Podrinje:

(Vijesti.ba)

Povezani članci

Najtužniji prizori – Zbog vanrednog stanja na dženazu mu nisu mogla doći ni djeca

E.H

Dženaza malenom heroju Akilu Hadžihaliloviću danas u Visokom

E.H

Kad god bi majku na dženazi spuštali u kabur, mezar bi se zatvorio

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više