Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Hitno potrebna pomoć za liječenje 14-godišnjeg Rijada Đulića

Rijad Đulić je četrnaestogodišnji dječak koji je od 17. marta 2016. godine smješten na Pedijatrijskoj klinici Univerziteta u Sarajevu na odjelu Hematoonkologije

Tokom pregleda i liječenja ustanovljeno mu je oboljenje Aplastična anemija, koja je vrlo rijetka i teška bolest. Nakon ustanovljene dijagnoze, u srijedu 7. aprila 2016. godine pismenim putem potvrđeno da bolnica nema mogućnosti nabavke lijeka Antilimfocitniimunoglobulin, te da liječenje neće moći biti nastavljeno u BiH nego u Turskoj. Liječenje u Turskoj zahtjeve velike troškove koji podrazumijevaju: lijek i smještaj liječenja vrijednosti 115.000 KM, a lijek je potreban primiti HITNO da bi se mogla izvršiti translaplatacija koštane srži, zatim ransplatacija koštane srži koja košta 250.000 eura. S obzirom da porodica dječaka nije u mogučnosti platiti ovoliku sumu novca pokrenute su mnoge humanitarne akcije.

rijad djulic111

Rijad Đulić je inače od 2008. godine član PK Sport time u kojem je postao uspješan takmičar i učestvovao na mnogim takmičenjima u BiH i van nje te osvajao veliki broj medalja i pehara. Shodno tome, PK Sport time zajedno sa ostalim članovima i prijateljima kluba organizuje humantirani plivački miting “Plivajmo za Rikija” koji se organizuje 16. aprila 2016. godine na Olimpijskom bazenu Sarajevo sa početkom u 10.30 sati. Na plivački miting pozvani su svi plivački klubovi iz BiH i regije, te svi građani, roditelji i djeca koji žele pomoći u liječenju oboljelog Rijada Đulića.

plakat riki22

Nakon Humanitarnog plivačkog mitinga nastavit će se sa akcijom prikupljanja novca koja će se vršiti putem Humanitarnog broja koji će naknadno biti objavljen, a postavljat će se i kutije u pojedinim tržnim centrima u koje će se prikupljati novac. Sve humanitarne akcije sa spiskom lokacija objavit će se naknadno putem medija i FB stranice.

Svi dobri ljudi koji žele pomoći u liječenju Rijada Đulića novac mogu uplatiti na broj žiro računa 3386 9025 5209 7760 Unikredit banka. Korisnik računa: Aida Đulić.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više