Fresh Press portal
BIH

Horor pješački prelaz u Novom Sarajevu: Izvrću noge, zapinju, lome se, upadaju u rupe… Kakvo ruglo na glavnoj cesti!

5d791714-8694-445b-915c-09bc0a0a0a78-pjesacki-prelaz-bristol-preview

Građani Novog Sarajeva, ali i oni drugi koji se poslom ili nekom drugim razlogom zateknu u ovom dijelu grada, već duže godina uzaludno očekuju da se sanira jedan od najpromentnijih pješačkih prelaza u pomenutoj sarajevskoj opštini. Nalazi se u neposrednoj blizini hotela Bristol (Novotel), na glavnoj saobraćajnici u ulici Zmaja od Bosne, potpuno izrovan – neugodan i za oči, a kamoli za korake. A da stvar bude gore, preko njega se odvija i tramvajski saobraćaj.

Gotovo da nema pješaka u Novom Sarajevu koji nije proživio horor prelaska preko ovog pješačkog prelaza, a nekima je to svakodnevna obaveza i to više puta na dan.

Ogorčena građani iz naselja Pofalići, u kome se “sablasni” pješački prelaz nalazi, uzaludno su više puta tražili pomoć, jer kako se to po običaju u Sarajevu ispostavi – niko nije nadležan za rješavanje (ovog) problema.

Obraćali su se GRAS-u, s molbom da se sanira dio preko kojeg ide pruga, ali oni su ih uputili u KJKP Rad. Iz Rada su ih opet vratili u GRAS i tako u krug…

– Ne znamo više kome da se obratimo, ko je odgovoran… Ali, dosta je odgađanja i čekanja, pa smo odlučili da poslušamo savjet jednog uposlenika tj. komunalnog redara KJKP Park i da molbu pošaljemo na adresu Ministarstva saobraćaja KS, da ih upoznamo sa ovim problemom. Želimo vjerovati da ćemo dobiti bar nekakav odgovor – kaže grupa građana iz naselja Pofalići koja se za pomoć obratila i DEPO Portalu.
Kako kažu, sami su svjedočili da su se na ovom prelazu samo u zadnjih mjesec dana desile dvije nezgode – blago uganuće gležnja zbog nezgodnog koraka, a u drugoj situaciji tramvaj je umalo oborio pješaka koji ga nije primijetio dok je pokušavao “eskivirati” rupe i lokve prelazeći preko šina (bio je veliki pljusak).

– Ne bi smjelo ovo da se ovo dešava. Iako se nalazi u stambenoj – poslovnoj zoni, za mnoge je ovo neprimjetan prijelaz, ali nije za pješake, a među njima ima i dosta djece koja su već krenula u novu školsku godinu. Pored djece ima i mladih obitelji sa bebom u kolicima, zatim ima i invalida, što na štakama što u invalidskim kolicima, ima i slabovidnih osoba…, a svima taj uništen prijelaz predstavlja opasnost prilikom prelaska – kažu ogorčeni građani.

A kako izgleda svakodnevni horor pri prelasku s jedne strane ulice na drugu, pogledajte u priloženom videu…

 

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

Povezani članci

Horor na fakultetu u Parizu: Leševi na sve strane

E.H

Horor na groblju, porodica u šoku: Kada su bacili zemlju, majka je ispala iz kovčega. Blatnjava i mokra ležala je na cesti

E.H

Detalji horora: Vriska se čula oko 18 sati, a Nenad kad je došao sa posla zatekao je scene od kojih se ledi krv u žilama

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više