Fresh Press portal
BIH

Kako se ‘mutilo’ s iznajmljivanjem dvorane Zetra: Za skup SDA 2.000 KM, a ostalima po 20.000 KM!

Direktor Kantonalnog javnog preduzeća „ZOI’84“ Kenan Magoda predao je Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije dokumentaciju koja ukazuje na “nezakonite radnje koje su se provodile u ovom preduzeću 2018. godine”.

 

To je saopćio na današnjoj pres-konferenciji u Sarajevu navodeći da je milion KM, umjesto u kasi preduzeća završilo na drugom mjestu.

 

– Na početku svog mandata odmah sam to uočio jer sam znao da su najveće malverzacije bile baš u dijelovima koje se odnose na ski karte. Uprava za indirektno oporezivanje BiH izvršila je analizu u preduzeću gdje je ustanovljeno da je izdato, a nije prihodovano 5.067 karata. To stvara milionsku štetu u preduzeću, te mislim da je vrijeme da neko odgovara za to – rekao je Magoda.

 

Pored ski karata kazao je da se nezakonite radnje odnose iznajmljivanje dvorane Zetra, što je, po njegovim riječima, variralo od 2.000 do 20.000 KM.

 

– Recimo skup SDA po 2.000 KM, dok se za manifestaciju UNSA dvorana iznajmljivala po 20.000 KM – dodao je Magoda.

 

Kao jedan od problema naveo je da je nestalo 2,5 tone nafte, kao i 3,5 tone lož ulja.

 

Također, nezakonite radnje radnje odnose se na „ugovore na neodređeno vrijeme, te sanaciju stadiona za brzo klizanje“.

 

– Navedene radnje sam prijavio i očekujem da sada rade istražni organi – podvukao je direktor „ZOI’84“, te poručio da će više od 50.000 KM iznositi kazna prema ovom preduzeću od Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

 

Od Vlade Kantona Sarajevo očekuje da sufinansira projekte kao što je “izgradnja rasvjete na stazi Kolijevka, te osnježavanje ove staze čime bi se osiguralo minimalno 120 dana skijaške sezone”.

 

(FENA/mr)

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK ili PREUZMI FRESHPRESS APP <<< ________________________________________________________________________________________

Povezani članci

Na današnji dan prije 27 godina zapaljena je olimpijska ljepotica Zetra

E.H

Sabotaža na Bjelašnici, obaviještena i policija – uništena staza i prekinuti elektrokablovi…

E.H

Erdogan će predizborni skup u Sarajevu održati u dvorani Zetra

D.K

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više