Fresh Press portal
BIH TOP VIJESTI Vijesti

Konakoviću, ne možeš mene reketirati, ti si meni dužan pare… Moji hoteli se uredno snabdijevaju vodom!

Nakon što je KJKP Vodovod i kanalizacija potvrdila da su hotelu Terme Ilidža isključili sa vodovodnog sistema i nakon što je predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković na svom Facebook profilu napisao da su plaćali manje nego što su trošili oglasio se i vlasnik hotela Alija Budnjo.

 

Budnjo je za Faktorr kazao kako se njegovi hoteli uredno snabdijevaju vodom.

 

– Ja ne znam, nisam upoznat o isključenjima, mi smo redovno snabdjeveni vodom. Bio nam je isključen hotel Hercegovina, mi smo uputili dopis i oni su nam se izvinili, rekli su da je to urađeno greškom. Mi imamo redovno snabdijevanje vodom. Ja neću da komentarišem komentare zlobnih ljudi, ja se samo Boga bojim i Bogu sam ponizan, a takvi kao Elmedin Konakovićmeni ne mogu ništa – istakao je Budnjo.

 

Kazao je da će, “ukoliko to bude potrebno, u svoje hotele dovesti vodu iz druge države”.

 

-Nisam ovisan i neću dozvoliti da ikada budem ovisan o bilo kome, već samo o dragom Bogu. A Elmedin Konaković neka priča šta god hoće, ničija nije krčevina Vodovod i kanalizacija, Elektrodistribucija, Rad, Park. Hvala Bogu, ja sam odavno u biznisu i znam kako se postavljati, ja ne ovisim ni o kome, niti od jednog pojedinca, već samo od dragog Boga – kaže Budnjo.

 

Vlasnik hotela pozvao je upravu ViK-a da im donesu na uvid dokaze da su oni potrošili jedan kubik vode a da nisu platili.

 

– Mi smo tužili Vodovod i kanalizaciju za nastalu štetu u 2017. godini, za oko dva miliona, zbog nedostatka vode u hotelima Ilidža i to ćemo na sudu dokazati, koliki smo prihod imali u 2016. koliki u 2017, a koliki u 2018. godini. I od tada smo mi krenuli i stabilizovali se sa strujom i vodom i sa odvozom smeća. Ovaj kompleks ne može zavisiti ni od koga, pa ni od Elmedina Konakovića, on ne zna da hoda a kamoli da pravi biznis. On je jedan veliki manipulator. Neka on priča, ja znam da on ne voli sposobne i bogate ljude, on vole one koji mu se ulizuju, ja mu se ne ulizujem i mene ne može reketirati. Ostale hotele vi procijenite da li ih reketira, mene ne može. Ja samo Allaha uvažavam – kaže Budnjo.

 

On tvrdi kako je Konaković njegovim hotelima dužan 200.000 maraka.

 

– Dok je bio direktor Košarkaškog saveza BiH ostao je dužan 180 hiljada maraka, a dok je bio direktor Košarkaškog kluba Bosna 20 hiljada, dovodio je svoje igrače i klubove. Dobili smo ga na prvostepenoj presudi, a čekamo sad drugostepenu. On je pozivan na sud i on je priznao da nije platio. I zbog toga on sve ovo radi hotelima. A što se tiče vode, neka dokažu da su hoteli Ilidža potrošili jedan litar a da nismo platili ja plaćam milione kubika – zaključuje Budnjo.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

Povezani članci

Konaković odgovorio Sebiji: “Tjerate nam djecu na klinike u Tursku gdje ih opet operišu naši doktori, a roditelji plaćaju velike troškove”

E.H

Konaković nakon zakazivanja vanredne sjednice Skupštine KS: Ovo nikada u životu nisam vidio, to je nezakonito!

E.H

Najavili su nam da će silom ubaciti tačku na narednu sjednicu. Sile neće i ne smije biti.

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više