Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Majka djevojčice čiji su organi spasili 4 života: ‘Donirala sam organe svog djeteta da drugi roditelji ne bi osjetili ovu bol’

Josip i Gabrijela Mioč, roditelji šestogodišnje Božane koja je u splitskoj bolnici podlegla povredama zadobivenim nakon što ju je automobilom udario pijani vozač u Tomislavgradu, odlučili su se, uprkos velikoj tragediji koja ih je zadesila, na plemenit čin.

Nakon što im je rečeno da je njihova djevojčica izgubila borbu za život, donijeli su humanu odluku, da daruju njezine organe i tako spase druge živote.

Mnogi su diruti ovom pričom o iznimnoj nesebičnosti roditelja koje je zadesila ogromna tragedija.

Oduvijek podržavala donaciju organa

Božanina majka Gabrijela, iako shrvana tugom, za Avaz je ispričala da je uvijek svima govorila da, ako se ne daj Bože njoj nešto dogodi, daruju njene organe.

I kada se suočila s gubitkom djeteta, nije ni sekunde dvojila kakvu će odluku donijeti.

“Uvijek bih to napravila. U tom trenutku kao da ti Bog kaže da će tvoje dijete nastaviti živjeti u drugoj djeci i ljudima i da će oni biti spašeni. Znali smo da je prekasno za našu Božanu, da se više ništa ne može učiniti, a njezini organi bili su zdravi. Htjeli smo pomoći drugoj djeci, da njihovi roditelji nikad ne dožive najveću bol koju jedna majka i otac mogu doživjeti gubitkom djeteta, a koja nas sada razdire. I rekli smo: Neka druga djeca prežive”, priča Gabrijela, u čijem se glasu, uprkos tome što je prekjučer sahranila svoje dijete, osjeća ponos.

Cipelice koje nikada nije obula

Božana je najesen trebala poći u prvi razred. Roditelji su joj kupili nove cipelice za školu, ali ih ona, nažalost, nije stigla obuti.

“Žao mi je što ih nije ni obula. Nikad čovjek ne bi pomislio da se njemu ovakvo nešto može dogoditi. Božana je sa svojih šest godina učinila nešto toliko veliko, što neki čovjek za cijeli život ne uspije. Kažu da su njenim organima spašena četiri života. Dva organa dali su u Njemačku, a dva u Hrvatsku. Nije nam se nitko još javio od obitelji čiji su najmiliji spašeni. Bog će odrediti hoće li se i kada javiti”, govori Gabrijela.

Josip i Gabrijela imaju još tri djevojčice, a Gabrijela je trudna peti put i nosi djevojčicu. Ističe da će, kada rodi, bebi dati ime Božana.

Na djevojčicu je 20. kolovoza u poslijepodnevnim satima u Tomislavgradu svojim automobilom naletio pijani 37-godišnjak. Zbog izazivanja ove tragične nesreće završio je u istražnom zatvoru.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više