Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Maske više nisu obavezne, dozvoljeno i okupljanje… Evo šta je sve od danas ‘ponovo normalno’ u Banjaluci

U zaključku Štaba navedeno je da nošenje maske na otvorenom nije obavezno, ali da je građanima preporučeno da se, radi zaštite sopstvenog zdravlja, u skladu sa situacijom pridržavaju propisanih epidemioloških mjera

Na današnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije konstatovano je da je trenutna epidemiološka situacija u Banjaluci i dalje nepovoljna, ali da je zabilježen blagi pad zaraženih na dnevnom nivou.

Jedan od zaključaka Gradskog štaba odnosi se na izmjene mjera u vezi sa javnim okupljanjem, te je odlučeno da je od danas u Banjaluci dozvoljeno okupljanje na otvorenom do 30 ljudi, kako predviđaju i mjere Republičkog štaba za vanredne situacije.

U zaključku Štaba navedeno je da nošenje maske na otvorenom nije obavezno, ali da je građanima preporučeno da se, radi zaštite sopstvenog zdravlja, u skladu sa situacijom pridržavaju propisanih epidemioloških mjera.

Takođe je konstatovano da su danas nakon usvajanja budžeta preduzete mjere generalnog čišćenja grada, koje je tokom protekle dvije nedjelje bilo obustavljeno usljed nemogućnosti vršenja transkacija.

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, broj lica koji su pozitivni na virus korona iznosi 344, od kojih je njih 90 sa područja grada Banjaluke.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više