Fresh Press portal
BIH

Ministar Košarac primio delegaciju UNDP-a

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac primio je danas u svom Kabinetu delegaciju UNDP-a predvođenu zamjenikom direktora za Evropu i centralnu Aziju Agi Veres.

Na sastanku je razgovarano o saradnji UNDP-a sa institucijama u BiH. Delegacija je informisala ministra Košarca da UNDP trenutno provodi 15 projekata u BiH, koji su u nadležnosti Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Sagovornici su konstatovali da postoji visok stepen saradnje, kao i uključenosti Ministarstva i drugih nivoa vlasti u implementaciju UNDP-ovih projekata u oblasti zaštite životne sredine, klimatskih promjena, te energetske efikasnosti. Ukazano je i na potrebu saradnje u implementaciji projekata u segmentu poljoprivrede, turizma i ekonomije.

Ministar Košarac informisao je delegaciju UNDP-a da je Ministarstvo kojim rukovodi u potpunosti posvećeno međunarodnoj saradnji, uključujući i saradnju sa UNDP-om u cilju stvaranja boljih uslova za privredni i ekonomski rast u BiH.

Naglasio je da će Ministarstvo iz aspekta svoje nadležnosti koordinisati već definisanim politikama i strateškim dokumentima entiteta i Brčko Distrikta.

(Vijesti.ba )

Komentari – Uku

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK <<< ________________________________________________________________________________________

Povezani članci

UNDP će za projekte u BiH izdvojiti 40 miliona dolara

E.H

UNDP provodi interventne aktivnosti radi smanjenja zagađenja zraka

E.H

Objavljen tajni izvještaj UNDP-a: Maline donirane BiH nakon poplava bile zaražene bakterijskim rakom korijena

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više