Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Ministarstvo vanjskih poslova BiH najoštrije osudilo paljenje zastave Srbije

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je 01. augusta 2016. godine uputilo odgovor na notu Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije kojom je izražen protest zbog objavljenog video snimka sa paljenjem zastave Republike Srbije.

U noti MVP-a BiH se kaže da Ministarstvo inostranih poslova Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje čin paljenja zastave, kao neprimjeran vandalizma i pokušaja skrnavljenja državnih simbola jedne suverene i prijateljske zemlje.

Pročitajte još: Srbija: Ako BiH ne ispita paljenje zastave, mi ćemo

“Ministarstvo ujedno napominje da je od nadležnih organa Bosne i Hercegovine zatražena provjera postojanja eventualnih dokaza o nastanku spornog snimka na teritoriji Bosne i Hercegovine, kao i preduzimanje svih potrebnih aktivnosti u cilju pronalaska i zakonitog kažnjavanja počinilaca ovog nedjela”, stoji u saopćenju.

Nota Ministarstva vanjskih poslova BiH je uručena Ambasadi Republike Srbije u Sarajevu.


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više