Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

MUP Kantona Sarajevo će kazniti vozače koji namjerno blokiraju saobraćaj

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo obavještava građane i učesnike u saobraćaju da će vozači koji blokiraju saobraćaj biti kažnjeni.

Takvo upozorenje uslijedilo je nakon jučerašnje blokade saobraćajnica u centru Sarajeva, ali i mogućnosti da bi slične reakcije vozača mogle biti i u narednim danima.

U narednom periodu bit će izvršena provjera vlasnika vozila čiji su vlasnici izvršili obustavu saobraćaja na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne – Fra Anđela Zvizdovića – Vrbanja i Maršala Tita u Sarajevu. Prema onima koji su učestvovali u obustavi na toj raskrsnici bit će poduzete zakonom predviđene mjere.

Policijski službenici Uprave policije i u narednom periodu, prema svim učesnicima u saobraćaju koji svojim ponašanjem ometaju normalno odvijanje saobraćaja i na bilo koji način doprinose nezakonitim i nedopuštenim obustavama saobraćaja, poduzimati zakonom predviđene mjere i radnje.

Bit će poduzete i odgovarajuće mjere kako bi odvijanje saobraćaja bilo omogućeno alternativnim pravcima, posebno kada su u pitanju vozila Hitne medicinske pomoći i druga vozila s prvenstvom prolaza, prenosi “Klix“.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više