Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Najavljena mirna šetnja građana protiv parade ponosa u Sarajevu: Nikada nećemo podržati (ne)vrijednosti koje propagirate

Udruženje građana “Svjetlo” pozvalo je građane na mirnu šetnju u znak protesta protiv najavljene parade ponosa u Sarajevu 8. septembra. Oni su naveli da nikada neće podržati (ne)vrijednosti koje propagira LGBTI populacija. 

– S obzirom na to da je nedavno izdato javno saopćenje organizatora najavljene parade LGBTI populacije u kojem je, između ostalog, navedeno: “Građani Sarajeva nas podržavaju”, ovim putem obavještavamo organizatore najavljene parade LGBTI populacije da ih ne podržavamo i da ćemo taj svoj stav iskazati mirnom šetnjom, te ovom prilikom pozivamo sva udruženja i sve građane da nam se pridruže na toj šetnji istoga dana kada je najavljena i parada – saopćeno je iz Udruženja “Svjetlo”.

U saopćenju je navedeno i kako je suvišno govoriti o važnosti porodice i njenom očuvanju te da porodica obuhvata emocionalni sistem od najmanje tri generacije živih srodnika povezanih krvnim, zakonskim i historijskim vezama.

– U porodicu se ulazi rođenjem, a izlazi smrću. U nekim porodicama čak ni tada, jer učešće u psihodinamici porodičnog života nastavlja se i poslije smrti nekih članova, i zato se kaže da je porodica članstvo bez izbora i izlaza. Porodica ima strukturu, hijerarhijsku organiziranost, uloge i podsisteme – roditeljski subsistem i podsistem siblinga (djece). Značaj porodice ogleda se u njenoj nezamjenjivosti za razvoj pojedinca zato što nijedan drugi sistem nije u mogućnosti osigurati potrebnu ljubav i toplinu koju može pružiti biološka porodica – stoji u saopćenju.

Stoga, kako su istakli, “neka niko ne provjerava toleranciju građana Sarajeva koje su granatirali do iznemoglosti i ubili više od 11.000 civila, od čega više od 1.600 djece”.

– Ako i nakon svega toga sjednemo za isti sto da gradimo našu Bosnu i Hercegovinu sa sugrađanima Srbima, Hrvatima i drugima, zar zaista neko nakon toga može reći da smo netolerantni!? (Ne)vrijednosti koje propagirate mi nikada nećemo podržati! Živjela tradicionalna porodica – poručili su iz ovog udruženja.

IZVOR: Avaz.ba

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više