Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Nana Fata izašla iz bolnice: Obećali su mi, čekam muštuluk…

Nana Fatu su jučer posjetili učenici Behram-begove medrese u Tuzli kako bi joj čestitali Dan nezavisnosti

Nana Fata Orlović, koja je od prošlog ponedjeljka bila hospitalizovana u Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla, danas je otpuštena na kućno liječenje.

O njoj će u kućnoj atmosferi, a po instrukcijama ljekara brinuti kćerka Hurija i zet Mirza Karić iz Srebrenika. Nana Fata Orlović je prošle sedmice osjetila slabost, a ljekari su utvrdili da nije zaražena koronavirusom, ali da ima problema sa plućima.

– Imala sam neophodnu brigu i njegu. Hvala im na tome, kazala je nana Fata Orlović po izlasku iz bolnice.

Kako prenosi Anadolija, nana Fatu su jučer posjetili učenici Behram-begove medrese u Tuzli kako bi joj čestitali Dan nezavisnosti.

Inače, nana Fata Orlović još uvijek čeka na implementaciju presude Evropskog suda za ljudska prava o izmiještanju nelegalno sagrađene pravoslavne crkve u njenoj avliji u Konjević-Polju (Opština Bratunac).

– Obećano mi je da će se ovog proljeća ukloniti crkva. Vidjet ćemo, čekam muštuluk, kaže Fata Orlović.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više