Fresh Press portal
BIH

Nema blokade računa Zavodu Pazarić

nema-blokade-racuna-zavodu-pazaric-porezna-uprava-fbih_5ddfe910e24b0
Najavljene blokade računa Zavodu Pazarić neće biti. Ovo je za BHRT potvrđeno u Poreznoj upravi FBiH. Razlog je upravni postupak koji je u toku.

Prethodno je Vlada FBiH na sjednici prolongirala za sedam dana raspravu o imenovanju novog privremenog odbora kao i nadzornog odbora.

Podsjetimo, na sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, 22.11., na inicijativu ministra rada i socijalne politike Veska Drljače, smijenjeni su Upravni i Nadzorni odbor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Prije toga je zastupnica Naše stranke u Parlamentu FBiH Sabina Ćudić prezentirala detalje o tretmanu štićenika, a posebno djece u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Za četvrti decembra zakazana je i tematska sjednica o stanju u Zavodima za zbrinjavanje djece i odraslih s poteškoćama u razvoju, između ostalog i u Pazariću.

(Vijesti.ba)

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više