Fresh Press portal
Početna » Blog » Ni riječi o “Aluminiju”: Čović i Bevanda raspravljali o fiskalizaciji
BIH

Ni riječi o “Aluminiju”: Čović i Bevanda raspravljali o fiskalizaciji

ni-rijeci-o-aluminiju-covic-i-bevanda-raspravljali-o-fiskalizaciji-foto-1_5d28a84f50b75
U organizaciji Hrvatskog narodnog sabora danas je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru održan okrugli stol „Fiskalna politika u funkciji unaprjeđenja poslovnog okruženja“, saopćeno je.

Cilj okruglog stola bio je, kako je kazano potaknuti raspravu vezanu za unaprijeđenje poslovnog okruženja sa ciljem rasterećenja gospodarstva kroz provođenje mjera fiskalne politike.

Obraćajući se nazočnima Jelka Milićević – ministrica financija u Vladi F BiH kazala je kako je ovo vrijeme kada se trebaju zajednički definirati reformske agende razvoja.

„Treba se znati što gospodarstvenici misle, udruženja gospodarstvenika, nositelji izvršnih vlasti, dužnosnici i izabrani zastupnici jer je to jedan krug, jedan lanac gdje se o zakonima raspravlja i predstavlja jedan dobar zakonodavni okvir i na kraju krajeva u tijelima, odnosno parlamentima usvajaju“, kazala je ministrica Milićević.

„S jedne strane imamo zahtjeve za rasterećenija gospodarstva i to smo i danas rekli da smo mi kroz prethodno razdoblje to podržavali ali da s druge strane ne smijemo narušiti ravnotežu svih korisnika proračuna na svim razinama. Ta ravnoteža moguća je se postići proširenjem osnovice poreza i drugo suzbijanjem sive ekonomije za koji se procjenjuje da je njeno sudjelovanje u BiH skoro 30 posto. Tu onda ide cijeli slijed aktivnije uloge nadzora i trošenja sredstava“, naglasila je ministrica.

Svi nazočni pozdravili su ovakav način komuniciranja i poželjeli da on bude uistinu češći i da se na određeni način na vrijeme u samom začetku i razmatranju čuje argumentirano mišljenje odnosno stavovi i analize svih sudionika ovog procesa, navode iz HNS-a.

Interesantno, dok radnici mostarskog “Aluminija“ i njihove porodice strahuju za svoju neizvjesnu budućnost i radna mjesta, umjesto o “Aluminiju” i uzrocima propasti kombinata i krivcima za propast, HNS na čelu sa Božom Ljubićem i Draganom Čovićem se bavi okruglim stolovima na temu fiskalizacije.

(Vijesti.ba)

Povezani članci

Vjerovali ili ne: Dan prije gašenja pogona, direktorima Aluminija uplaćeno 500.000 KM

E.H

Zašto još uvijek nikoga ne hapse za propast Aluminija?

E.H

Uprava mostarskog “Aluminija” uručila otkaze i za preostala 362 radnika

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više